AITO KORAANIN MERKITYSTEN KÄÄNNÖS

Perustuen tri Muhammad Taqi-ud-Din al-Hilalin ja
tri Muhammad Muhsin Khanin Interpretation of the meanings
of the noble quran -teokseen, joka on ainoa
aito koraanin merkitysten käännös. 
         quranop 

111. Suurat al-Masad (Niiniköysi)

 


Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen.

 

1. Tuhoutukoot Abu Lahabin (profeetan setä) kaksi kättä ja tuhoutukoon hän![1]

 

2. Hänen omaisuutensa ja lapsensa eivät häntä hyödytä!


3. Hän palaa liekehtivässä tulessa!


4. Ja hänen vaimonsa myös, joka kantaa puuta (Sa’daanin piikkejä, joita hänellä oli tapana laittaa profeetan (salla Allaahu ’aleihi wa sallam) tielle, tai hänellä oli tapana panetella häntä).[2]


5. Kaulassaan on kiertynyt Masadin (niini)köysi.[3]


----

[1] Ibn ’Abbaasin (radija Allaahu ’anhumaa), kertoma: ”Kun jae ’Ja varoita heimoasi (Muhammad, salla Allaahu ’aleihi wa sallam) lähisukulaisista.’ (26:214) ilmoitettiin, Allaahin lähettiläs (salla Allaahu ’aleihi wa sallam) meni ulos, ja kun hän oli noussut Al-Safaa –vuorelle, hän huusi, ’Yaa Sabaahaah!’* Ihmiset sanoivat, ’Mitä se on?’ Sitten he kokoontuivat hänen ympärilleen, jolloin hän sanoi, ’Näettekö? Jos ilmoitan teille, että ratsuväki etenee ylös tämän vuoren seinustaa, uskotteko minua?’ He sanoivat, ’Emme ole koskaan kuullut sinun kertovan valhetta.’ Sitten hän sanoi, ’Olen teille selkeä varoittaja tulevasta ankarasta rangaistuksesta.’ Abu Lahab sanoi, ’Tuhoutuisit! Kokositko meidät vain tätä syytä varten?’ Sitten Abu Lahab meni pois. Joten [suurat al-Masad] ’Tuhoutukoot Abu Lahabin kaksi kättä!’ ilmoitettiin. (Sahih al-Bukhari, 6. volyymi, hadith nro 495).


*”Ya Sabaahaah!” on arabialainen ilmaisu, jota käytetään kun henkilö kutsuu apua tai kiinnittää muiden huomion johonkin vaaraan.


[2] ’Ja hänen vaimonsa myös, joka kantaa puuta.’ Mujaahid sanoi, ’Kantaa puuta’ tarkoittaa, että hänellä oli tapana panetella (profeettaa, salla Allaahu ’aleihi wa sallam) ja levittää herjauksia.


[3] ” Kaulassaan on kiertynyt (niini)köysi [eli ketju joka on (helvetin) tulessa]. (Sahih al-Bukhari 6. volyymi, luku 356, sivu 469).


Imaam Qurtubi sanoo jakeen (17:45) tafsiirissa:
Sa’iid bin Jubaairin (radija Allaahu ’anhu) kertoma: ”Kun suura nro 111 al-Masad ilmoitettiin, Abu Lahabin vaimo tuli etsimään profeettaa (salla Allaahu ’aleihi wa sallam) Abu Bakrin (radija Allaahu ’anhu) istuessa hänen vieressään. Abu Bakr sanoi profeetalle (salla Allaahu ’aleihi wa sallam): ’Toivon, että menisit syrjään (tai pois) koska hän on tulossa meitä kohti, hän voisi vahingoittaa sinua’. Profeetta sanoi: ’Minun ja hänen välilleen asetetaan suoja’. Joten hän ei nähnyt häntä (salla Allaahu ’aleihi wa sallam). Hän sanoi Abu Bakrille: ’Seuralaisesi kertoo runoja minua vastaan.’ Abu Bakr sanoi: ’Allaahin Nimeen, hän ei kerro runoja.’ Hän sanoi: ’Uskotko tuohon’. Sitten hän lähti. Abu Bakr sanoi, ’Oi Allaahin lähettiläs! Hän ei nähnyt sinua’. Profeetta (salla Allaahu ’aleihi wa sallam) sanoi: ’Eräs enkeli suojeli minua häneltä.’” [Tämä hadith on siteerattu Musnad Abu Ya’la –teoksessa].


Sanotaan, että jos (islamilaisen yksijumalaisuuden) todellinen uskovainen lausuu koraanin jaetta (17:45) niin hänet suojataan epäuskovaiselta. (Allaah tietää parhaiten). (Tafsir al-Qurtubi 10. volyymi, sivu 269).

 

Tulosta Sähköposti