UNOHDUKSEN MAAHAN KUMARRUKSET

Lähde: Silsilat al-hudaa wa an-nuur – Johdannon ja valon sarja – kasetti nro 183 (1), kasetti nro 133 (2), kasetti nro 259 (3), kasetti nro 406 (4), kasetti nro 81 (5)

Tämä teksti on sujuud as-sahua koskevien selvitysten kooste, joka tarkoittaa kaksi unohduksen maahan kumarrusta jotka pitää tehdä henkilön rukouksen lopussa tarpeen mukaan. Sheikh al-Albaanii (rahimahu Allaah) käsittelee seuraavia aiheita:

1) Milloin tarkalleen sujuud as-sahu on henkilön velvollisuus, esim. onko se kun hän unohtavaisesti lisää rukoukseen tai poistaa siitä jotain tai…?

”(Sujuud as-sahu on henkilön velvollisuus) missä tahansa olosuhteissa jos hän unohtaa (rukouksessa) vaikka se olisi (jotain) sunnaa.”

2) Onko sujuud as-sahu ennen salaamia vai salaamin jälkeen?

”Koskien jokaista sujuud as-sahua (unohduksen maahan kumarrusta), sen tekijä voi valita tekeekö hän unohduksen maahan kumarrukset ennen salaamia tai salaamin jälkeen. Ja joissain Hanbali –kirjoissa mainittu yksityiskohtainen selitys, että (sujuud as-sahu) on ennen salaamia (rukoukseen) lisäämisestä, ja salaamin jälkeen (rukouksesta) pois ottamisesta, tällä ei ole perustaa – koska he näkivät joitain tapauksia, jossa käytettiin samaa kuin tässä selityksessä, mutta on (myös) tapauksia, jotka mitätöivät tämän selityksen. Näin ollen henkilö voi valita sen välillä tekeekö hän tasliimin ja maahan kumarruksen tai onko hän tekemättä tasliimia ja maahan kumarrusta tehden sitten tasliimin poistuakseen rukouksesta.”

3) Lisähyöty:

“Hän (henkilö, joka unohtaa rukouksessa) tekee tasliimin halutessaan (ensin), ja se on ehdottomasti parempi, ja halutessaan, hän ei tee tasliimia paitsi kun hän on tehnyt kaksi unohduksen maahan kumarrusta.”

4) Onko olemassa mitään erityisiä adhkaareja (Allaahin muistelemissanoja) sujuud as-sahua ja kahden maahan kumarruksen välillä olevaa istumista varten? Vai ovatko ne samoja kuin mitä tavallisesti sanotaan rukouksen aikana kuten subhaana rabbii al-a’laa ja rabbii irfir lii?

“(Ne ovat) ne samat kuin nämä (mitä tavallisesti sanotaan rukouksen aikana).”

5) Mitätöikö sujuud as-sahun pois jättäminen rukouksen?

“Jos hän tahallaan jättää sujuud as-sahun, rukouksesta ei tule mitätön. Mutta hän on syntinen koska hän jättää pois sen mitä (Allaahin) lähettiläs (salla Allaahu ’aleihi wa sallam) määräsi koskien kahta unohduksen maahan kumarrusta.”