AITO KORAANIN MERKITYSTEN KÄÄNNÖS

Perustuen tri Muhammad Taqi-ud-Din al-Hilalin ja
tri Muhammad Muhsin Khanin Interpretation of the meanings
of the noble quran -teokseen, joka on ainoa
aito koraanin merkitysten käännös. 
         quranop 

114. Suurat An-Naas (Ihmiskunta)

 


Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen.

 

1. Sano: ”Haen turvaa (Allaahilta) ihmiskunnan Herralta, [1]


2. Ihmiskunnan kuninkaalta, [2]


3. Ihmiskunnan Ilaahilta (Jumalalta),


4. Kuiskuttelijan (paholaisen, joka kuiskuttelee pahaa ihmisten sydämissä) pahasta, joka vetäytyy (kuistutteluistaan henkilön sydämessä sen jälkeen kun henkilö muistaa Allaahia), [3]


5. Joka kuiskuttelee ihmiskunnan rinnoissa,


6. Džinnien ja ihmisten.”


----

[1] ’Aishah’n (radija Allaahu ’anhaa) kertoma: Aina kun Allaahin lähettiläs (salla Allaahu ’aleihi wa sallam) meni sänkyyn, hänellä oli tapana lausua suurat al-ikhlaas (112), suurat al-falaq (113) ja suurat an-naas (114) ja sitten puhaltaa kämmeniinsä ja sivellä niillä kasvojaan ja muita ruumiinosiaan joihin hänen kätensä ylettyivät. Ja kun hän sairastui, hänellä oli tapana määrätä minua tekemään sillä tavoin hänelle. (Sahih al-Bukhari, 7. nidos, hadith nro 644).

 

[2] Allaahin (’az wa djal) lausunto: ’Ihmiskunnan kuningas’.

 

Abu Hureiran (radija Allaahu ’anhu) kertoma: Profeetta (salla Allaahu ’aleihi wa sallam) sanoi: ”Ylösnousemuksen päivänä Allah tarttuu koko maan (planettaan Kädellään) ja käärii taivaan Oikealla Kädellään ja sanoo, ’Olen Kuningas. Missä ovat maan kuninkaat?’” (Sahih al-Bukhari, 9. nidos, hadith nro 479).

 

[3] Abu Hureiran (radija Allaahu ’anhu) kertoma: Allaahin lähettiläs (salla Allaahu ’aleihi wa sallam) sanoi: ”(Helvetin) tulea ympäröi kaikenlaiset halut ja intohimot kun taas paratiisia ympäröi kaikenlaiset inhotut epämieluisat asiat.”* (Sahih al-Bukhari, 8. nidos, hadith nro 494).

 

* Hillittömät halut ja eläimelliset intohimot johtavat Tuleen kun taas itsehillintä, sitkeys, siveys ja kaikki muut hyveet, sekä Allaahin ja Hänen lähettiläänsä, salla Allaahu ’aleihi wa sallam, totteleminen johtavat paratiisiin. Sen tekeminen mikä johtaa helvettiin on helppoa kun taas sen tekeminen mikä johtaa paratiisiin on vaikeata.

 

Tulosta Sähköposti