Lähde: Silsilat al-hudaa wa an-nuur – Johdannon ja valon sarja –kasetti nro 697.
Tämä on mahtava nasiiha (neuvo) ja selvennys koskien joitain kysymyksiä liittyen erityisesti naisten salaatiin. Lisätköön Allaah naisissamme tällaisia ominaisuuksia, aameen. Tässä sheikh al-Albaaniin (rahimahu Allaah) sanat:
“Mitä tulee siihen, onko naisen sopivaa korottaa ääntään aamiinissa, on olemassa yksityiskohtainen selitys tähän kysymykseen liittyen. Jos hän rukoilee naisten kanssa, silloin kyllä. Jos hän taas rukoilee miesten kanssa (ja) he ovat vieraita miehiä (eli ei-mahrameja), silloin ei. Koska naisen ääni, en sano sen olevan ’aura (jotain yksityistä joka tulisi peittää) kuten monet sanovat, koska uskovaisten äideillä ja ensimmäisten seuralaisten vaimoilla oli tapana puhua miesten kanssa ja kommunikoida miesten kanssa, ja monesti naisilla oli tapana tulla profeetan (salla Allaahu ’aleihi wa sallam) luokse ja heillä oli tapana kysyä häneltä (kysymys) miesten edessä ja hänellä (salla Allaahu ’aleihi wa sallam) oli tapana vastata heidän kysymykseensä.
Mutta [tässä] naisen hyvään käytökseen ei kuulu, että hän korottaa äänensä koraanin resitaatiossa. Meiltä kysytään usein –onko naisen sallittua, kun hän opettelee resitaatiota joltain sheikiltä (joka on koraanin) resitoija, toistaa hänelle resitaatiota jotta hän tietäisi miten hän korjaa (sitä) –ei, vastaus on ei. Vaikka hän opetteleekin, hänen opettelunsa on rajoitettu pelkkään kuuntelemiseen, kuten Allaahin lähettilään (salla Allaahu ‘aleihi wa sallam) seuralaisten kaikki naiset opettelivat, kuuntelemalla hänen resitaatiotaan rukouksen aikana tai rukouksen ulkopuolella.
Jos nainen rukoilee naisten kanssa imaamina, hän korottaa äänensä ja hänen takanaan olevat naiset myöskin korottavat äänensä. Tämä johtuu hänen (salla Allaahu ’aleihi wa sallam) lausunnostaan: ”Todellakin naiset ovat miesten kaksospuoliskoja” (tarkoituksen tulkinta), eli jokainen määräys joka tuli, jossa puhutellaan miehiä, niin myös naiset lasketaan mukaan tähän puhutteluun, paitsi poikkeustapauksessa. Esimerkiksi, ja pyydän huomiotanne, naisen on parempi, muussa kuin tarawiih-rukouksessa, rukoilla kotonaan. Mutta toisaalta, miehen on pakollista rukoilla viisi rukousta masjidissa seurakunnan kanssa. Joten tässä, nainen on erilainen kuin mies. Mutta pääperiaate on kuten hän sanoi, (’aleihi as-Salaam): ’Todellakin naiset ovat miesten kaksospuoliskoja’.
Näin ollen jos nainen rukoilee naisten kanssa imaamina, hän tekee aivan kuten mies tekee imaamina. Ensinnäkin, hän korottaa äänensä (koraanin) resitaatiossa, ja hän korottaa äänensä aamiinissa, ja myös (naiset) korottavat äänensä hänen takanaan aamiinissa. Toisekseen, kun nainen rukoilee imaamina naisten kanssa, hän antaa (myös) adaanin ja iqaaman. Miksi? Johtuen aiemmasta hadiithista: ‘Todellakin naiset ovat miesten kaksospuoliskoja.’ Lisäksi as-sajjida ‘Aaishalla, uskovaisten äidillä, ja uskovaisten äitien johtajalla fiqhin (uskonnon ymmärryksen), tiedon ja da’wan suhteen, siunatkoon Allaah häntä ja hänen isäänsä, oli tapana antaa adaan ja iqaama rukoillessaan naisten kanssa imaamina.
Ja tässä on huomautus, josta ei ole epäilystäkään – nainen on myös tässä erilainen kuin mies, koska hän ei astu naisten rivin eteen, vaan pikemminkin hän seisoo keskellä kuin hän olisi yksi rivin naisista. Hän ei astu heidän eteensä (johtaakseen miehen tavalla). Tästä on myös tullut teksti. Näin ollen, näissä olosuhteissa nainen ei sisälly hänen (’aleihi as-Salaam) lausuntonsa yleisyyteen: ’Todellakin naiset ovat miesten kaksospuoliskoja.’”